in

Een nogal bijzondere zelfgebouwde raceauto: Fiat X1/9

Wat jullie hier zien is een sterk verbouwde Fiat X1/9, een auto die wel vaker gebruikt wordt voor hillclimb e.d. maar zo’n extreem exemplaar zagen we nog nooit.

Alleen het chassis is hetzelfde gebleven, maar al het andere is gewijzigd. De motor is afkomstig van een Yamaha R1 die ongeveer 180 pk produceert en de carrosserie is door de eigenaar compleet verbouwd. De luchtinlaat die boven het dak uitsteekt is simpelweg een afvoerbuis en delen van de voorvleugel en achtervleugel zijn eenvoudige aluminium platen.

Wat misschien nog wel het meest opvallende is aan deze Fiat X1/9 is de actieve aerodynamica. De achtervleugel beschikt over DRS (Drag Reduction System) en op de voorkant zitten twee bewegende flappen die van richting veranderen in de bochten.

Met 180 pk op de achterwielen is de Fiat geen raket in een rechte lijn, maar in de bochten schijnt de auto op rails te liggen volgens spotter Bozzy. Wat vinden jullie van deze creatie?

Video: Fiat X1/9

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

M2K Motorsports Ford GT is de snelste ter wereld 469 kmh

M2K Motorsports Ford GT is de snelste ter wereld: 469,76 km/h!

Enorme vloot Volkswagens teruggekocht

Kijk eens naar deze enorme vloot Volkswagens die zijn teruggekocht vanwege Dieselgate