in

Nordschleife All Time Record

We gaan even terug in de tijd, naar de kwalificatie voor de 1000 km Nürburgring in 1983. De Duitser Stefan Bellof staat op het punt om de allersnelste rondetijd ooit neer te zetten op de Nürburgring Nordschleife.

Teamgenoot Jochen Mass reed eerder in de kwalificatie al een tijd van 6:16.85 minuten, daarmee was het Rothmans Porsche Team al verreweg de snelste. Bellof wist wat hem te doen stond en stapte vol vertrouwen in de Porsche 956, als een raket vloog de talentvolle Duitser over het bijna 21 kilometer lange circuit en uiteindelijk wordt de stopwacht stilgezet op 6:11.13 minuten. Tot op de dag van vandaag is deze tijd nooit geëvenaard en de kans dat dit ooit nog gaat gebeuren achten wij vrij klein. Er wordt namelijk niet meer geracet met prototypes op de Nordschleife, enkel met GT3-bolides.

Zoals wel vaker worden kwalificatietijden niet als officiële recordtijden genoteerd, daarom staat de tijd van Stefan Bellof niet in de boeken als ronderecord. Later in de race klokte hij een rondje ‘Groen Hel’ in 6:25.91, ook die tijd is nooit geëvenaard.

Er is helaas geen complete onboard video beschikbaar van deze bijzondere prestatie van Bellof, onderstaande video bevat de enige beelden die beschikbaar zijn. Stefan Bellof kwam in 1985, op 27 jarige leeftijd, om het leven tijdens een crash op Spa-Francorchamps in zijn geliefde Porsche 956.

Video: Nordschleife All Time Record

Nordschleife All Time Record

Reageer op deze video