in

Nordschleife nu beschikbaar voor Forza 5

De grootste verassing toen Forza 5 uitkwam was dat de Nordschleife niet in het spel zat. Veel gamers kopen alleen daarom het spel, puur en alleen om te racen op de legendarische ‘Grüne Hölle’. De Forza community was dan ook behoorlijk teleurgesteld in Turn 10, de makers van Forza Motorsport.

Het bedrijf had echter meer tijd nodig om de Nordschleife te perfectioneren, maar liefst 13.000 uur is er aan de digitale versie van de baan gewerkt door meer dan 30 ontwikkelaars. Turn 10 kreeg de Nurburgring Nordschleife twee dagen tot haar beschikking om met lasers alle details te scannen. Het resultaat is de meest gedetailleerde Nurburgring in een racespel ooit, als we Turn 10 moeten geloven.

Naast de visuele details heeft men hard gewerkt aan de verschillende grip levels van de baan, het echte circuit heeft diverse lagen asfalt en de hoeveelheid grip varieert dus enorm op de meer dan 20 kilometer lang track. Gamers kunnen sinds gister de baan gratis downloaden en gebruiken in zowel single player als multiplayer modes. Iemand de baan al gebruikt in Forza 5?

Video: Nordschleife in Forza 5

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mega Crash Loic Duval tijdens vrije training Le Mans

Mega Crash Loic Duval tijdens vrije training Le Mans

The Stig breekt in bij Lotus F1

The Stig breekt in bij Lotus F1