in

Novitec Rosso Ferrari 458 Speciale

De Duitse tuner Novitec trok onlangs het doek van hun laatste creatie, de Novitec Rosso Ferrari 458 Speciale. Degene die bekend zijn met Novitec weten dat de creaties nogal extreem kunnen zijn, neem de F12 N-Largo, maar bij de 458 Speciale hebben ze het voor hun begrippen redelijk beschaafd gehouden.

Er is een carbon fiber bodykit gemonteerd bestaande uit een nieuwe voorbumper met splitter, side skirts, diffuser en achtervleugel. Daarnaast zijn er diverse carbon fiber koelsleuven geplaatst voor betere koeling van de remmen en motor. Novitec claimt dat hun bodykit functioneel is en meer downforce genereert aan de voorzijde waardoor er een betere directionele stabiliteit is bij hoge snelheid.

Het is gelukkig niet alleen bij uiterlijk vertoon gebleven, de atmosferische 4.5-liter V8 was met 605 pk al behoorlijk krachtig maar krijgt er van Novitec nog eens 39 paardenkrachten bij voor een totaal van 644. Het koppel stijgt met 32 Nm tot 572 Nm. Deze winst wordt behaald door een remapping van de ECU en een nieuwe uitlaatsysteem. Dat dit uitlaatsysteem zoals gewoonlijk weer voor een hels geluid zorgt spreekt voor zich. Tot slot heeft Novitec NF4 21-inch velgen gemonteerd met Pirelli P-Zero banden, 255 mm voor en 325 mm achter.

Video: Novitec Rosso Ferrari 458 Speciale

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

F1 Battle - Hamilton vs Raikkonen Spa 2008

F1 Battle – Hamilton vs Raikkonen Spa 2008

Max Verstappen officieel bevestigt als Toro Rosso coureur

Max Verstappen officieel bevestigd als Toro Rosso coureur