in

Nürburgring Nordschleife tips voor een nat rondje

We hebben talloze video’s gezien van de Nürburgring Nordschleife en daardoor weten we enigszins wat de racelijnen zijn op een droge baan. Maar als het regent kan heel deze theorie overboord want dan veranderd de Ring in een ijsbaan.

Lokale Nürburgring expert Dale Lomas leert ons in deze video de beste lijnen op een natte Nürburgring, essentieel als je onverwachts in een natte hot lap terecht komt. Deze video is vooral gericht op FWD-auto’s, maar de tips zijn ook nuttig als je een achterwielaangedreven auto bestuurd.

De ‘Groene Hel’ is een stuk makkelijker te bedwingen in een FWD-auto als het regent dan in een RWD-auto, dan ben je namelijk alleen maar aan het driften zoals Dale eerder al demonstreerde. Het belangrijkste wat we moeten onthouden is dat er buiten de racelijn meer grip is in de regen en dat je niet te vroeg naar de Apex toe moet.

Video: Nürburgring Nordschleife tips

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Koenigsegg One:1 ronderecord Spa-Francorchamps

Koenigsegg One:1 ronderecord Spa-Francorchamps

Vrouw leert schakelen in een 911 GT3 RS 4.0

Vrouw leert schakelen in een 911 GT3 RS 4.0