in

Nürburgring tegen de richting in met een 911SC

Dankzij de vele video’s en games kennen de meeste liefhebbers de Nürburgring Nordschleife uit hun hoofd. Dat is op zich al een hele prestatie aangezien het circuit 20,8 kilometer lang is en 173 bochten kent, maar als je het circuit tegen de richting in mag rijden wordt het toch iets lastiger om te herinneren welke bocht eraan komt.

Dit is een onboardvideo van Patrick Simon en navigator Olli Martini, zij namen deel aan de special stage van de Rallye Köln-Ahrweiler waardoor ze de mogelijkheid kregen de beruchte ‘Groene Hel’ tegen de richting in te verkennen.

Het is best bizar om de bochten te herkennen en dan de Porsche er tegen de richting in te zien duiken. Uiteraard is de baan hier eigenlijk niet geschikt voor, de openingen in de vangrail voor de veilheidsdiensten zijn nu bijvoorbeeld gericht naar het verkeer toe. Voor de veiligheid is er ook een chicane toegevoegd bij Kesselchen omdat men anders te hard de berg af kwam.

Video: Nürburgring tegen de richting in

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Renault Sport R.S. 01 Chris Harris

Chris Harris test de nieuwe raceauto van Renault

VW Golf TFSI-R

Deze VW Golf TFSI-R Hillclimb Special heeft 550 pk