in

Official Gumball 3000 Film 2014

We hebben jullie twee maanden geleden zo goed mogelijk op de hoogte gehouden van de Gumball 3000 Rally 2014, maar mocht je de hoogtepunten van deze editie nog eens willen zien dan hebben we hier de officiële film voor je.

De zestiende editie van de rijkeluis rally ging van start in Miami om vervolgens Atlanta, New York, Edinburgh, London, Parijs en Barcelona aan te doen om te finishen in Ibiza. Een ticket voor acht dagen Gumball kost je tegenwoordig 46.000 euro maar daar zit wel alles bij inbegrepen, behalve benzine en boetes. DJ Deadmau5 won de Spirit of Gumball Award, mede dankzij zijn unieke Ferrari 458 Spider.

Zoals we eerder al schreven is de Gumball 3000 rally door de jaren heen flink veranderd, van rally voor autoliefhebbers met geld tot rally voor liefhebbers van geld en status met supercars. Het celebrity-gehalte is hoog en het kijk-mij-eens gehalte is nog veel hoger, maar toch vindt iedereen het gaaf om te zien en zouden we allemaal stiekem best mee willen doen. Even wegdromen bij deze gedachte kan door het bekijken van onderstaande video, ‘Gumball 3000 2014 – Miami to Ibiza’.

Video: Official Gumball 3000 Film 2014

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Formule 3 - Verstappen loopt in op Ocon

Formule 3 – Verstappen loopt in op Ocon

Formule 1 2014 - Hungary Grand Prix Highlights

Formule 1 2014 – Hungarian Grand Prix Highlights