in

Onboard 458 Challenge op een zeiknat Imola

De Ferrari Challenge is een merkencup voor Gentleman Drivers, de rijkere hobbyracer om het maar even netjes te zeggen. In navolging van de Ferrari 348, 355, 360 en F430 wordt er nu geracet met de 458 Challenge. De auto heeft evenveel vermogen als de straatauto, 570 pk, maar is een stuk lichter en uitgerust met  race-ophanging, 19 inch Pirelli slicks en CCM2 Brembo remmen.

Ferrari heeft het ABS, E-Diff en F1-Trac traction control systeem gemonteerd op de 458 Challenge waardoor coureurs op het circuit kunnen kiezen uit drie settings, OFF (traction control gedeactiveerd), position 1 en position 2. De ervaren coureurs kunnen hierdoor de volledige controle nemen terwijl minder ervaren coureurs nog wat geholpen worden door de systemen. Die systemen kwamen ongetwijfeld van pas tijdens een zeer natte 458 Challenge race op het circuit van Imola…

In deze video rijden we mee met Sergey Chukanov tijdens de eerste ronden van die zeiknatte race. Het blijft geweldig om coureurs te zien worstelen met de wegligging van een auto in de regen! Zitten best een paar spannende momenten bij voor Sergey.

Video: Onboard 458 Challenge op een zeiknat Imola

Onboard 458 Challenge op een zeiknat Imola

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *