in

Onboard Audi Quattro S1

Hij mag dan wel dertig jaar oud zijn, maar de Audi Quattro S1 kan nog steeds mee met de snelste! Het vierwielaangedreven Group B-rallykanon wordt in deze video bestuurd door Jozef Béres Jr over een hillclimb parcours in Slowakije.

We gaan er vanuit dat dit een replica Audi Quattro S1 is, maar het is nog steeds een monster dat je met beide handen moet temmen. De 2.2-liter vijf-in-lijn met dubbele bovenliggende nokkenas en turbo levert 572 pk en 615 Nm koppel. De motor en transmissie worden ouderwets bediend met drie pedalen en dus moet Jozef af en toe één hand van het stuur halen om de versnellingspook te bedienen, terwijl hij uit een bocht drift. Net als de originele Quattro S1 heeft ook dit exemplaar last van flink wat onderstuur, de hydraulische handrem zorgt er echter voor dat een scandinavian flick niet nodig is.

Hoe gaaf en snel die nieuwe rallyauto’s ook zijn, uiteindelijk gaat er maar weinig boven dit soort ouderwetse, hardcore, racemonsters.

Video: Onboard Audi Quattro S1

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mevrouw, uw handrem staat er nog op

Mevrouw, uw handrem staat er nog op

Ariel Atom en motor missen maar net een geparkeerde BMW

Ariel Atom en motor missen maar net een geparkeerde BMW