in

Onboard bij The Stig in de Jaguar F-Type Coupé R

In Top Gear Season 22 Episode 7 testte de inmiddels verbannen Jeremy Clarkson de Jaguar F-Type Coupe R. Net als de meeste journalisten was Jeremy razend enthousiast over het uiterlijk van de Coupé R, evenals over de prestaties en het geluid. De 5,0-liter supercharged V8 klinkt niet alleen fantastisch maar met 550 pk en 680 Nm koppel beschikt de Jaguar over genoeg vermogen om in 4,3 seconden naar 100 km/h te sprinten. Jeremy demonstreerde tevens het hoonigan-karakter van de auto door voornamelijk zijwaarts in een wolk van rook over het circuit te gaan.

In handen van The Stig wist de Jaguar een respectabele tijd van 1.21.6 minuten te kloppen op het testcircuit, hiermee staat hij op gelijke hoogte met de Cayman GTS die we eerder dit seizoen zagen. In onderstaande video rijden we onboard mee met de mysterieuze coureur, helaas staat de camera iets te ver ingezoomd waardoor zijn stuurwerk niet helemaal goed in beeld gebracht wordt.

Video: Onboard bij The Stig in de Jaguar F-Type Coupé R

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

2 Reacties

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Fab Fours Legend is een Wrangler op steroïden

Fab Fours Legend is een Wrangler op steroïden

Glickenhaus SCG003 debuteert op de Nordschleife met Wheelie

Glickenhaus SCG003 debuteert op de Nordschleife met Wheelie