in

Onboard bij The Stig in de Mercedes-AMG GT S

De Mercedes AMG GT-S werd tijdens de vierde aflevering van Top Gear Season 22 getest door James May. In handen van The Stig slaagde de AMG GT-S erin om een rondetijd van 1 minuut en 17,5 seconden te klokken op het test circuit.

Deze tijd is weliswaar ruim twee seconden langzamer dan de Huracan die we eerder zagen, maar het is wel sneller dan de Pagani Zonda F en de Ferrari Enzo en dat zijn toch auto’s van een heel ander kaliber. Nog indrukwekkender is dat de AMG GT-S anderhalve seconde sneller is dan de Mercedes-Benz SLS AMG Black Series, terwijl die beschikt over een 6.2-liter V8-motor met 622 pk en 635 Nm koppel. Ter vergelijking: de 4.0-liter twin-turbo V8 van de AMG GT-S levert 510 pk en 650 Nm.

Of Mercedes-AMG heeft in twee jaar tijd een gigantische stap gezet qua ontwikkeling, of The Stig is ineens een stuk sneller dan voorheen. Oordeel zelf!

Video: Onboard The Stig in de Mercedes AMG GT-S

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Geneva Auto show 2015 Highlights met Chris Harris

Geneva Auto show 2015 Highlights met Chris Harris

Luister eens naar de glorieuze V10 van de Huracán GT3!

Luister eens naar de glorieuze V10 van de Huracán GT3!