in

Onboard BMW M1 Procar tijdens Spa Classic

Afgelopen weekend vond Spa Classic plaats op het beroemde circuit in de Belgische Ardennen. Maar liefst 339 klassieke raceauto’s kwamen in actie verdeeld over acht verschillende categorieën. Bomvolle startvelden dus en een grote verscheidenheid aan auto’s.

Sam Hancock bestuurde een BMW M1 Procar en stuurde de snelle BMW uit 1979 naar pole position in de GT2-klasse van Classic Endurance Racing 2. Hancock’s rondetijd was een 2:34.790 minuten, moderne GT3-auto’s zijn zo’n 16 seconden sneller en nemen Eau Rouge-Raidillon vol gas, maar het rondje van de M1 Procar is stuk gaver om naar te kijken.

Sam rijdt met het stuur tussen zijn knieën en moet ouderwets hard werken in de BMW M1 Procar. Let ook even op de Racelogic lap time predictor op het dashboard, het hele rondje zit Hancock ongeveer 0,1 seconden boven zijn vorige rondetijd. Totdat hij bij Blanchimont alle risico neemt en de volledige breedte van curbstones benut bij het uitkomen van de bocht, daar wint hij een paar tienden die oplopen op het rechte stuk erna.

Video: Onboard BMW M1 Procar tijdens Spa Classic

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

660 pk Audi TT RS

Luister naar de heerlijk brul van deze 660 pk Audi TT RS

Reto Meisel en de SLK340 Judd V8 pakken baanrecord Rampa da Falperra

Reto Meisel en de SLK340 Judd V8 pakken baanrecord Rampa da Falperra