in

Onboard De Tomaso P72 op Spa-Francorchamps

Dit is hoe de De Tomaso P72 eruitziet en klinkt vanaf de bestuurdersstoel op Circuit Spa-Francorchamps. Dit is een prototype dat gebruikmaakt van een atmosferische 6,2-liter V12-motor, de productieversie krijgt een 5,0-liter supercharged V8 met ongeveer 700 pk.

De Tomaso P72 zagen we vorig jaar in actie op het circuit van Monza en deed onlangs dus Spa-Francorchamps aan. De hypercar heeft vijf jaar na de onthulling op het Goodwood Festival of Speed pas de productiefase bereikt. De Tomaso maakte bekend dat in de tweede helft van 2024 de eerste van 72 exemplaren gebouwd gaan worden.

Ondanks de kleine oplage komen er een paar P72’s naar Nederland, liet importeur Louwman vorige maand weten. De prijs van 900.000 euro ex belastingen die in 2019 werd vermeld is wel iets opgelopen, naar 1,6 miljoen euro ex belastingen.

Video: Onboard De Tomaso P72 op Spa-Francorchamps

auteur avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Nieuwe Ferrari 12Cilindri gespot in Londen

Nieuwe Ferrari 12Cilindri gespot in Londen

Nieuwe Singer Turbo gespot op de Nordschleife

Nieuwe Singer Turbo gespot op de Nordschleife