in

De Tomaso is terug met de P72

De Tomaso is terug! Het beroemde merk achter de Pantera is tot leven gewekt door dezelfde mensen verantwoordelijk voor de Apollo IE. Hun eerste prototype is deze De Tomaso P72.

Vandaag werd het doek van de auto getrokken op het Goodwood Festival of Speed. De nieuwe De Tomaso P72 haalt duidelijk inspiratie uit raceauto’s uit de jaren ’60 en volgens het bedrijf is de auto ontworpen als een “moderne klassieker”. De P72 is geïnspireerd op de nooit gebouwde P70 prototype racer, een samenwerkingsproject tussen Alejandro de Tomaso en Carroll Shelby uit 1964.

Norman Choi uit Hong Kong heeft sinds enkele jaren de merkrechten in handen van De Tomaso en gaf opdracht tot de bouw van de P72. Aangezien Norman ook eigenaar is van Apollo, is het niet meer dan logisch dat men het chassis van de Intensa Emozione als basis nam en daar een prachtig retro-koetswerk omheen bouwde.

De cabine van de De Tomaso P72 ziet er eveneens geweldig uit, noem het een combinatie van Pagani en Spyker. Overal waar je kijkt zie je gepolijst koper en diamanten motieven, van de ronde analoge klokken tot aan de blote handgeschakelde versnellingsbak.

Technische specificaties zijn er nog niet, maar we weten wel dat De Tomaso 72 exemplaren gaat bouwen van de P72. Prijskaartje? 750,000 euro ex belastingen.

Video: De Tomaso P72

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

De Tomaso is terug met de P72

Reageer op deze video