in

Alles over de Apollo Intensa Emozione

We hebben inmiddels meerdere video’s van de Apollo Intensa Emozione geplaatst, maar allemaal promo’s of spots aangezien nog geen enkele journalist met de nieuwe hypercar heeft gereden. Carfection kwam nog het dichtst bij de Apollo, door samen met General Manager Ryan Berris de hypercar eens goed onder de loep te nemen.

De Intensa Emozione, kortweg IE genoemd, is gebouwd rondom een carbon monocoque en heeft een volledig carbon carrosserie. Apollo beweert dat de hypercar slechts 1,250 kg weegt en daardoor beschikt de IE over verbluffende acceleratiecijfers. Nul tot honderd kilometer per uur gaat in 2,7 seconden en de topsnelheid bedraagt maar liefst 335 km/h.

Het hart van de Apollo Intensa Emozione wordt gevormd door een krachtige 6,3-liter atmosferische V12-motor die doortrekt tot 9.000 tpm. Deze hoogtoerige motor, ontwikkeld door Autotecnica Motori, levert een verbluffend vermogen van meer dan 780 pk. Gekoppeld aan een sequentiële zesversnellingsbak biedt deze motor een rijervaring die puur extatisch is volgens de fabrikant.

De Apollo IE is ontworpen met geavanceerde aerodynamische elementen, waaronder een grote achterspoiler, diffuser, en andere luchtgeleiders die de luchtstroom rond de auto optimaliseren. Deze aerodynamische kenmerken werken samen om 1.350 kilogram aan neerwaartse druk te creëren bij een snelheid van 300 km/h. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de Apollo Intensa Emozione wat licht voelt want hij wordt stevig op het asfalt gedrukt.

Het interieur van de hypercar is een toonbeeld van luxe en vakmanschap. Met hoogwaardige materialen en op maat gemaakte details biedt het interieur een weelderige omgeving voor de bestuurder. Elke IE wordt op bestelling gebouwd, waardoor eigenaren een ongeëvenaard niveau van personalisatie kunnen verwachten, van het materiaal van de stoelen tot aan de afwerking van het dashboard.

Apollo gaat slechts 10 exemplaren van deze verbluffende hypercar bouwen. De prijs wordt geschat op ongeveer $2,6 miljoen per stuk. Wil je meer video’s zien van deze hypercar, bekijk dan de Apollo-pagina met alle video’s.

Video: Alles over de Apollo Intensa Emozione

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Crash Lamborghini Supertrofeo Spa-Francorchamps

Schrikbarende crash van Lamborghini Supertrofeo op Spa

Max Verstappen boordradio Hongarije

Uitgebreide boordradio van Max Verstappen in Hongarije