in

Onboard Ferrari 599XX Evo at Road Atlanta

Het Ferrari Corse Clienti programma was afgelopen weekend in Amerika op het circuit van Road Atlanta. Alexander West was uiteraard aanwezig en reed met zowel zijn 599XX Evolution als zijn FXX K Evolution rondjes op de hobbelige omloop.

Volgens West is Road Atlanta een uitdagend circuit, maar duurde het even voordat hij echt vertrouwen had om hard te gaan. In deze video rijden we mee met zijn geel-blauwe Ferrari 599XX Evo op oude banden, zoals hij het zelf omschrijft.

Deze 599XX Evo is voorzien van een uitgebreider telemetriesysteem waardoor gegevens als snelheid, toerental, versnelling en g-krachten in de video verwerkt zijn. Let niet op het kaartje en de rondetijd bovenin, want dat werkte niet.

Wat ons opvalt is dat het tussengas bij het terugschakelen, veel agressiever klinkt in de 599XX Evo dan in diens opvolger, de LaFerrari FXX K Evo. Vergelijk het maar eens met de andere video’s, dit ding blaft als een wilde hond. Heerlijk!

Video: Onboard Ferrari 599XX Evo at Road Atlanta

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Inhalen via de vluchtstrook gaat mis

Inhalen via de vluchtstrook bij Bergen op Zoom gaat mis

2020 RWB Porsche Tokyo Meeting

2020 RWB Porsche Meeting in Tokyo