in

One of a kind Lamborghini Huracan Longtail heeft 1.900 pk

Deze one-off is een creatie van het Britse 7X Design en heet de Hurácan Longtail. Die toevoeging is geen marketing-term, de koets is daadwerkelijk een stuk langer gemaakt.

Het achterwerk is niet het enige gedeelte van de carrosserie dat is aangepast. Ook de voorbumper, achterruit en side skirts zijn aangepast om het geheel een stuk aerodynamischer te maken. Dat is 7X Design goed gelukt, want de Cw-waarde is met 30% afgenomen, van 0,39 naar 0,279.

Naast de aerodynamische aanpassingen is ook de 5.2-liter V10-motor onder handen genomen. Met behulp van een twin turbo-kit van Underground Racing produceert de tiencilinder nu 1.900 pk. Ruim 3x zoveel vermogen als standaard.

Het doel is om de Huracan Longtail uitgebreid te testen en te zien of hij de 300 mph (482,8 km/h) barrière kan doorbreken. Dat moet lukken, want Huracáns van Underground Racing haalden al eens 418 km/h in 800 meter.

Video: Lamborghini Huracan Longtail heeft 1.900 pk

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dutch Grand Prix Aftermovie

Dutch Grand Prix Aftermovie – The Ultimate Race Spectacle

Volkswagen-bestuurder haalt via fietspad in

Volkswagen-bestuurder haalt via fietspad in