in

One-Off Mercedes S600 Royale Gespot

Er zijn een hoop vragen rondom deze Mercedes S600 Royale en maar weinig antwoorden. Deze one-off S600 dook vorig jaar voor het eerst op in Californië en verscheen sindsdien in Monaco en andere badplaatsen aan de Frans kust. Maar van wie is hij, door wie is het gebouwd en wat zijn de specs?

De auto schijnt van Nasser Al Thani te zijn, zoon van een belangrijke pief uit Qatar die onder andere eigenaar is van de voetbalclub Malaga. Galpin Auto Sports schijnt de auto gebouwd te hebben maar we zien ook regelmatig tuner Carlsson opduiken. Beide namen zijn niet bevestigd en het is ook onbekend wie de auto getekend/ontworpen heeft.

Deze 5 minuten durende clip geeft ons de meest gedetailleerde weergave van de Mercedes S600 Royale tot op heden. De meest in het oog springende elementen zijn de klassieke Mercedes-grille, de koplampen en achterlichten van de SLS AMG, zijroosters vergelijkbaar met die van de SLR en over het algemeen geinspireerd door de W111 en W112 S-Klasse modellen.

Onderhuis zou het een 2014 Mercedes-Benz S550 zijn, op basis van het VIN-nummer volgens Carscoops.

Video: One-Off Mercedes S600 Royale

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Spoon Civic Type-R

Deze Spoon Civic Type-R heeft centrale rijpositie

EVO's Car of The Year 2016

EVO’s Car of the Year 2016