in

Onikyan Ferrari 348 ligt plat op het asfalt

Auto’s die plat op het asfalt liggen noemen ze ‘Stance’ of ‘Slammed’ en in Japan gaat dit vaak in combinatie met ‘Oni-camber‘. Dit wil zeggen dat je de wielen zo schuin mogelijk onder een auto monteert, slecht voor je banden en velgen maar helemaal hot in Japan.

Ginpei Yamaguchi is de man achter deze unieke Onikyan-stijl 1991 Ferrari 348 TS. Zolang Ginpei-san zich kan herinneren heeft hij drie grote liefdes in de automotive wereld: drifting, stance en klassieke auto’s. Toen hij deze Ferrari 348 tegenkwam kon hij de Italiaanse volbloed dus niet laten staan, maar binnen een paar maanden was hij al uitgekeken op het uiterlijk en besloot hij helemaal los te gaan.

De Ferrari kreeg om te beginnen een nieuw, op maat gemaakt x-pipe uitlaatsysteem om de 3.4-liter V8-motor wat meer te laten schreeuwen. Vervolgens ging hij aan de slag met het uiterlijk en onze vrienden bij Speedhunters hebben een flink artikel aan dit proces gewijd, voor meer info over deze transformatie moet je dus zeker hun artikel bekijken. Wil je alleen de video zien dan scroll je snel naar beneden!

Video: Onikyan Ferrari 348

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

reto-meisel-kampioen

Reto Meisel en de SLK340 zijn Zwitsers Hillclimb Kampioen

bmw-m235i-racing-over-de-kop-na-tik-van-glickenhaus-scg-003

BMW M235i Racing over de kop na tik van Glickenhaus SCG 003