in

De ontknoping van het V8 Supercars Championship was geweldig!

Scott McLaughlin en Jamie Whincup vochten tijdens de laatste race van het V8 Supercars Championship om de titel. Voorafgaand aan de Coates Hire Newcastle 500 stond McLaughlin 78 punten voor op Whincup, om toch nog het kampioenschap naar zich toe te trekken moest Whincup winnen en McLaughlin 12e of lager eindigen.

Scott mocht van pole position vertrekken maar kreeg tijdens de race twee straffen, één voor te hard rijden in de pitlane en nog één voor het contact met Simona de Silvestro. Door de straffen viel hij ver terug maar de Ford-coureur gaf niet op en begon hij aan een geweldige opmars om de benodigde elfde plek binnen te slepen, Jamie Whincup reed inmiddels namelijk aan de leiding.

Met nog twee ronden te gaan lag Scott McLaughlin op de 12e plek, met voor hem James Moffat. Om de titel binnen te slepen moest hij Moffat passeren en die kans liet hij niet aan zich voorbij gaan. Bij de hairpin zette Scott zijn Ford Falcon naast de Holden Commodore VF van Moffat en greep zo de benodigde 11e plek. Een paar bochten later kwam McLaughlin echter slecht weg en Graig Lowndes, die op zijn bumper zat, kroop op het rechte stuk naast McLaughlin. Die liet geen ruimte en kneep de Holden-coureur af en de muur in.

Nu doen ze in het V8 Supercars Championship niet al te moeilijk over wat duw en trekwerk, maar deze manoeuvre ging echt te ver en dus werd Scott McLaughlin voor de derde maal in één race bestraft. Hierdoor viel de titelkandidaat terug van de 11e naar de 18e plek waardoor Jamie Whincup en het Red Bull Holden Racing Team voor de zevende keer kampioen werden. Wat een ontknoping….

Video: Ontknoping Supercars Championship 2017

Pitlane Penalty

Penalty voor contact met Simona de Silvestro

Penalty voor contact met Lowndes

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ricciardo geeft Grosjean de vinger

Ricciardo geeft Grosjean de vinger tijdens FP2 in Abu Dhabi

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo Review

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo Review