in

Ontmoet de Ford GT 108 Roadster Prototype

De Ford GT 108 is een belangrijke auto in de geschiedenis van het racen. Het was de eerste auto gebouwd door Ford Advanced Vehicles Division, de eerste van vier roadsters en de enige Ford GT bestuurd door Jim Clark.

De Ford GT 108 werd gebouwd voor Shelby American als een prototype voor de GT40, een testauto en een promotioneel platform. De auto is nooit actief geweest op het circuit tijdens een wedstrijd, maar rijders als Ken Miles, Sir Stirling Moss en Jack Brabham hebben allemaal achter het stuur gezeten van deze bijzondere Ford. De 108 werd uitgerust met een Cobra 4.7-liter V8 met Weber carburateurs en een sequentiële vierbak.

Het belang van de GT 108 was zo groot omdat Ford perse Le Mans wilde winnen, en om daarin te slagen moest er een auto gebouwd worden die de Ferrari’s kon verslaan. Die auto werd, zoals we allemaal wel weten, de Ford GT40.

Video: Ford GT 108 Roadster Prototype

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW M3 met M5 V10 Motor en open uitlaat

BMW M3 met V10-motor en open uitlaatsysteem

Prospeed Audi Quattro S1 blijft geweldig om naar te kijken

Prospeed Audi Quattro S1 blijft geweldig om naar te kijken