in

Ontmoet de Lamborghini SV Roadster

Na vele geruchten heeft Lamborghini tijdens Pebble Beach Concours d’Elegance eindelijk de Aventador SV Roadster onthuld. Het is de eerste keer dat Lamborghini een open versie maakt van een Superveloce model en we zijn blij dat ze het gedaan hebben!

De auto deelt zijn genen met de gesloten Aventador Superveloce en dus ligt er ook hier een 6.5-liter V12-motor in met 750 pk. Lamborghini belooft een sprint van 2.8 seconden naar 100 kilometer per uur en een topsnelheid van 350 km/h. De SV roadster is net als zijn broer op dieet gegaan en weegt 1.575 kg, 50 kg lichter dan de LP 700-4 Roadster.

De LP 750-4 Superveloce Roadster gaat in kleine oplage in productie, slechts 500 exemplaren worden er gebouwd en die kosten ongeveer een half miljoen per stuk. Hier zie je de eerste beelden van de SV Roadster, rijdend, revving en wanneer hij in een vrachtwagen wordt geladen.

Video: Ontmoet de Lamborghini SV Roadster

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Nieuwe Audi R8 V10

Nieuwe Audi R8 V10 is beter dan ooit volgens EVO TV

R34 GTR acceleratie

Moeders wordt een beetje misselijk van R34 GTR acceleratie