in

Onvoorstelbaar dat niemand gewond raakte bij deze rally crash

Een groep toeschouwers kreeg de schrik van hun leven toen een out-of-control Renault Clio recht op hun af kwam stormen tijdens de Rally Valle d’Aosta in Italië.

Het gebeurde afgelopen weekend en het is echt onvoorstelbaar dat deze toeschouwers niet als een set kegels omver werd gereden. De Clio rallyauto, bestuurd door Piero Scavone en navigator Diego D’Hérin, ging te hard door een krappe bocht en gleed daardoor van het parcours in de berm. De Renault Clio werd door een obstakel gelanceerd en vloog over de kop, richting de toeschouwers die in de berm op een muurtje zaten te kijken.

Het is gebruikelijk in de rallysport dat toeschouwers dicht op het parcours staan, maar om aan de buitenkant van een bocht op muurtje te gaan zitten is echt oliedom! Negen van de tien keer vliegt een auto op die plek uit de bocht. De toeschouwers in onderstaande video wisten ternauwernood aan de vliegende rallyauto te ontsnappen, al raakte een meisje in shock van het hele spektakel.

Piero Scavone en navigator Diego D’Hérin zijn naar het ziekenhuis afgevoerd voor een reguliere controle maar bleken helemaal in orde te zijn.

Video: Rallyauto crasht vlakbij toeschouwers

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mercedes CLS bedekt in Swarovski kristallen

Mercedes CLS bedekt in Swarovski-kristallen

Zo klinkt de Honda F1 V6 Turbomotor

Zo klinkt de Honda F1 V6 Turbomotor