in

Ook de nieuwe S-Klasse Maybach wordt getest op de Ring

Wie denkt dat de Nurburgring Nordschleife alleen voor supercars en hot hatches is heeft het mis. Een auto als de 2015 Mercedes-Benz S-Klasse Maybach is compleet het tegenovergestelde van wat je zou verwachten maar toch werd er een prototype van de luxueuze limousine gespot op de befaamde ‘Groene Hel’.

De nieuwe Maybach krijgt naar alle waarschijnlijkheid een 20 centimeter langere wielbasis dan de normale S-klasse en zal beschikken over dezelfde 6.0-liter V12 met twee turbo’s als in de S65 AMG. De Maybach is voor nu slechts een typeaanduiding maar zal in toekomst wellicht een submerk worden van Mercedes-Benz, net als AMG. De S-klasse Maybach zal in verschillende uitvoeringen, lees lengtes, op de markt gebracht worden waarbij er zelfs geruchten zijn dat er een 2+2+2 configuratie komt.

Toen de Maybach nog een op zichzelf staand merk was kon het merk niet de concurrentie aan gaan met Bentley en Rolls-Royce. Verkopen bleven zwaar achter waardoor Mercedes-Benz uiteindelijk de stekker uit het merk trok. Nu het een onderdeel van Mercedes-Benz wordt is de kans op succes iets groter.

Video: S-Klasse Maybach wordt getest op de Ring

Ook de nieuwe S-Klasse Maybach wordt getest op de Ring

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.