in

Op de Rollenbank – 2015 Mercedes-AMG A45

Normaal gesproken zien we in het Autoweek item ‘Op de rollenbank‘ standaard straatauto’s die proberen hun fabrieksopgave te halen. Maar steeds vaker komen er auto voorbij die een vorm van tuning hebben, zoals deze Mercedes-AMG A45.

Standaard is de 2.0-liter viercilinder turbomotor in deze 2015 A45 goed voor een vermogen van 360 pk en 415 Nm koppel. Rubin Mesu uit Oost-Souburg heeft echter als hobby auto’s opvoeren en zijn Mercedes-AMG zou volgens hem over meer dan 400 pk moeten beschikken.

Rollenbankchef Ghisbert van Ginhoven zet de hot hatch op de bank om te kijken of de aanpassingen, grotere luchtinlaat, blow-off valve en stage 1 map, effect hebben gehad op het vermogen dat de geblazen viercilinder levert.

We zullen het resultaat niet verklappen, maar dit is niet de eerste keer dat we een getunede A45 op de rollenbank zien en de voorgaande exemplaren leverde flink meer vermogen!

Video: Op de Rollenbank – Mercedes-AMG A45

auteur avatar
Marc Redacteur
Autoliefhebber in hart en nieren waar snelheid en brute motorgeluiden het hart sneller van doen kloppen. Favoriete auto; Chevrolet Camaro, maar waardeert ook de sedans van BMW, Audi en Alfa Romeo.
Deze Simca CG heeft een Turbo- én Supercharger

Deze Simca CG heeft een Turbo- én Supercharger

Waarom raken we zo vaak onze autosleutels kwijt

Waarom raken we zo vaak onze autosleutels kwijt en wat kun je hieraan doen?