in

Op de Rollenbank – Mercedes-AMG A45

Normaal gesproken zien we in ‘Op de Rollenbank’ auto’s die niet getuned zijn. De bedoeling van dit item is namelijk dat het gemeten resultaat vergeleken wordt met de fabrieksopgave. De komende weken maakt Autoweek echter een uitzondering en zetten ze auto’s op de rollenbank die een vorm van tuning hebben.

Deze week staat er een Mercedes-AMG A45 op de bank voor een meting. Standaard goed voor 381 pk en 475 Nm uit de 2.0-liter viercilinder, maar na verschillende aanpassingen zou de A45 AMG maar liefst 470 pk en 600 Nm koppel moeten hebben.

Volgens de eigenaar zou het inlaattraject, de turbo’s en het uitlaatsysteem geüpgraded zijn, waarna een remap van de ECU voor bijna 90 pk en 124 Nm extra zou moeten zorgen. Saillant detail, deze rode AMG zou al eens deze rollenbank gemeten zijn, maar daar kunnen ze zich bij Beek Auto Racing niets van herinneren..

Video: Op de Rollenbank – Mercedes-AMG A45

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Zie het verschil tussen de McLaren 765LT en 720S

Zie het verschil tussen de McLaren 765LT en 720S

Sensationele finish Mazda MX-5 Cup op Daytona

Sensationele finish Mazda MX-5 Cup op Daytona