in

Op de Rollenbank – Alfa Romeo 147 GTA

Voordat hot hatches uitgerust werden met turbocharged motoren en vierwielaandrijving, lagen er atmosferische motoren in de neus die hun vermogen op de voorwielen leverden. Zoals de befaamde Busso V6 in de Alfa Romeo 147 GTA.

Tom Mars en zijn vader Marco zochten lang naar een goede 147 GTA en vonden dit exemplaar in Duitsland en zijn heel benieuwd of de karaktervolle Busso V6 alle paarden nog heeft. De zescilinder met een inhoud van 3.2-liter levert volgens fabrieksopgave 250 pk en 300 Nm koppel. Maar dat was 20 jaar geleden, hoe staan de zaken er nu voor?

Bij Beek Auto Racing wordt de Alfa Romeo op de rollenbank gezet voor een vermogensmeting. De zescilinder buldert terwijl de naald naar dik 7.000 toeren per minuut gaat. Tom is hoopvol gestemd zegt hij; “Het zal ons niet verbazen als er iets meer vermogen dan normaal uitkomt.

Video: Op de Rollenbank – Alfa Romeo 147 GTA

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Nürburgring Saves en Fails van Misha in 2023 Part 2

Nürburgring Saves en Fails van Misha in 2023 Part 2

De beste burnouts en powerslides van 2023

De beste burnouts en powerslides van 2023