in

Op de rollenbank – Alfa Romeo Giulia Veloce Q4

Joni de Dycker is een echte liefhebber van Italiaanse auto’s. Hij heeft een Alfa Brera gehad, een Lancia Delta, een Alfa Mito en nu deze azuurblauwe Alfa Romeo Giulia Veloce Q4. Een vakantieauto, want doordeweeks rijdt Joni in een Mercedes-Benz C-klasse van de zaak.

Onder de motorkap van de Giulia Veloce Q4 ligt een 2.0-liter viercilinder turbomotor met volgens fabrieksopgave 280 pk. Maar vlak na aanschaf vond Joni een certficaat van tuning waarop gesuggerreerd werd dat de Alfa over 320 pk zou moeten beschikken. Natuurlijk is de eigenaar benieuwd of dit klopt en dus is het aan Ghisbert van Beek Auto Racing de taak om uit te zoeken hoeveel vermogen de Giulia daadwerkelijk levert.

De Alfa heeft drie verschillende rijmodi die allemaal getest worden met een run op de rollenbank. Opvallend genoeg levert de viercilinder turbo bij iedere rijmodi een ander vermogen, en bij de meest dynamische levert de vierwielaangedreven Giulia Veloce zijn maximale vermogen. Hoeveel dat is zie je hieronder!

Video: Op de rollenbank – Alfa Romeo Giulia Veloce Q4

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Nieuwe Mercedes-Benz 190E HWA Evo in actie!

Nieuwe Mercedes-Benz 190E HWA Evo in actie!

Alle generaties Audi R8 in een dragrace

Alle generaties van de Audi R8 in een dragrace