in

Op de Rollenbank – BMW 116i

Deze BMW 116i is voorzien van de beruchte THP-motor, die ook te vinden zijn in modellen van Mini, Peugeot en Citroën. Het exemplaar van Paul Kuijpers stamt uit 2012 en heeft inmiddels ruim 205.000 kilometer op de teller staan. De interne vervuiling, waarvoor iedereen zo bang voor is, heeft bij zijn BMW nog nooit de kop opgestoken. Maar de laatste tijd merkt Paul wat raars aan de motor na het starten.

Bij Beek Auto Racing wordt de 1-serie met 1.6-liter viercilinder op de rollenbank gezet voor een meting. Volgens fabrieksopgave moet de turbomotor 136 pk en 220 Nm koppelen leveren en volgens Ghisbert doen ze dat bijna altijd. Dit is tenslotte een flink geknepen motor, want in de krachtigere 118i en 120i ligt exact hetzelfde blok maar dat met meer pk’s.

Beschikt deze BMW 116i over extra pk’s, of is er toch wat interne vervuiling? Je ziet het in de rollenbanktest hieronder.

Video: Op de Rollenbank – BMW 116i

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Mercedes Actros vs Scania R500 Dragrace & Remtest

Mercedes Actros vs Scania R500 Dragrace & Remtest

toyota-supra-crash

Toyota Supra crasht bij 220 km/h tijdens dragrace