in

Op de Rollenbank – BMW 130i

Nick Alberts is een pietje precies als het op auto’s aankomt, maar toen hij op zoek ging naar een “winter beater” om te rijden naast zijn BMW M5 V10 verlaagde hij zijn standaard flink. Hij vloog naar Rome om de goedkoopste BMW 130i E87 van Europa te kopen.

De hatchback uit 2005 stond te koop met 125.000 kilometer op de teller en was voorzien van semi-slicks en een Supersprint-uitlaat. Na wat onderhandelen kocht Nick de 130i, reed ermee naar Nederland en begon met het opknapen van de BMW. In een reactie bij de video schrijft hij ongeveer 4k geinvesteerd te hebben om de auto 100% bulletproof te krijgen.

Nieuwe filters, bak olie, diff olie, bougies, bobines, DISA’s, waterpomp, verschillende pakkingen, vanos ventielen, hardy schijven, tussenlagers, motorsteunen, baksteunen, startmotor, accu, nieuwe verlichting voor + achter en nog wat kleine zaken die niet helemaal netjes waren (denk aan gasveren en herbkleden van het stuur). Ook heb ik de originele spruitstukken met katalysatoren terug gezet ivm de uitsloot. Al met al dus rond de 10k voor de aankoop + mini restauratie.

Inmiddels staat er 183.000 kilometer op de teller en is de BMW 130i al twee jaar zijn dagelijkse auto. Volgens fabrieksopgave zou de N52-motor 265 pk en 315 Nm koppel moeten leveren. Een rollenbanktest bij Beek Auto Racing moet uitwijzen of alle pk’s nog aanwezig in de bijna 20 jaar oude BMW.

Video: Op de Rollenbank – BMW 130i

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Chaos in British GT door onverwachte regenbui op Donington

Chaos in British GT door onverwachte regenbui op Donington

IndyCar 2024 - Indy 500 Highlights

IndyCar 2024 – Indy 500 Highlights