in

Op de Rollenbank – Cadillac STS

De twintigjarige Ruben is eigenaar van een origineel in Nederland geleverde Cadillac STS. Hij heeft de Amerikaanse sloep pas een maand en hoopt natuurlijk dat de 325 pk en 427 Nm koppel nog aanwezig zijn. Dat is namelijk wat de Cadillac volgens fabrieksopgave moet leveren.

De 4.6-liter V8-motor is gekoppeld aan een automatische versnellingsbak en hoewel dat soms voor problemen zorgt op de rollenbank, was daar bij deze meting geen sprake van. Ghisbert, van Beek Auto Racing, wist het aanwezige vermogen eruit te trekken, maar dat kwam helaas niet in de buurt van het opgegeven fabrieksvermogen.

Volgens Ghisbert is dat wel vaker het geval bij Amerikaanse modellen, in tegenstelling tot Japanse en Europese modellen waarbij het vermogen vaak hoger is dan de fabrieksopgave. Waardoor dat komt wordt in onderstaande video uitgelegd.

Video: Op de Rollenbank – Cadillac STS

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De Motorsport crashes van 2022 Week 3

De Motorsport crashes van 2022 Week 3

BMW M3 Touring gespot

BMW M3 Touring gespot tijdens wintertesten!