in

Op de Rollenbank – Ford Focus RS

Deze week staat er een echte krachtpatser op de rollenbank van Beek Auto Racing. Marc Meessen is vanuit het diepe zuiden naar Den Haag gekomen om de beresterke viercilinder van zijn Ford Focus RS te testen.

Volgens fabrieksopgave levert de 2.3-liter Ecboost een vermogen van 350 pk en 440 Nm koppel Ondanks dat de Focus RS uit 2017 slechts 29.470 kilometer op de teller heeft staan vreest Marc het ergste, hij kent de verhalen over deze motor en vreest dat het aantal pk’s blijft steken op 330 pk.

Tegenwoordig leveren nieuwe auto’s eigenlijk altijd meer vermogen dan opgegeven in het boekje. Dat zien we dan ook vaak terug in dit item van Autoweek. Fabrikanten willen namelijk niet dat uit een test blijkt dat hun model ondermaats presteert. Of deze Focus RS zijn target haalt, zie je in onderstaande video.

Video: Op de Rollenbank – Ford Focus RS

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BBS-velg maken

Zo maak je van een stalen velg een BBS-velg

Doug DeMuro neemt een Ferrari F8 Tributo onder de loep

Doug DeMuro neemt een Ferrari F8 Tributo onder de loep