in

Op de Rollenbank: Honda NSX-T

We hebben weer een interessante rollenbank test voor jullie, namelijk een Honda NSX-T. Eigenaar Maarten van Maanen werd door Autoweek uitgenodigd om zijn Honda NSX-T op de rollenbank bij Beek Autoracing te zetten.

Volgens een Japans herenakkoord, dat vermogens van sportauto’s moet beperken, mag een Honda NSX maar 280 pk leveren. Maar hoe waterdicht zijn die afspraken? Vast staat in ieder geval dat deze Honda NSX niet helemaal origineel meer is,  Maarten geeft aan het volgende aangepast te hebben: Nieuw uitlaatsysteem voor lager gewicht (-16 Kg) en vermogen (+22 pk) – nieuw luchtfilter – TEIN-RA suspension en Type-R stabilisators (-7 Kg) voor wegligging – grotere remmen – Carbon Type-R vleugel, splitter en underbody voor extra downforce (-2Kg) en Recaro stoelen (-8Kg).

Het resultaat van de rollenbank test is op zijn zachts gezegd verrassend, of de Dyno klopt niet of de Japanners liegen over het standaard vermogen. Wat denken jullie?

Video: Op de Rollenbank – Honda NSX-T

Op de Rollenbank: Honda NSX-T

Wat vond je van deze video?

3 Reacties

Laat een reactie achter
  1. Wij hebben hier geen problemen mee, heb je de laatste versie van flash? Dit zorgt er soms voor dat hij niets kan laden.

    Wat gebeurt er precies, blijft hij hangen, error vanuit YouTube/Vimeo, welke browser, pc of iPad?

  2. Is het niet zo dat de japanners vaker liegen over het aantal pk? Dat is ook gebeurt bij de skyline (dacht ik) en de nieuwe GTR. Ivm de wetgeving in Japan, dat nieuwe auto’s niet meer dan xxx aantal pk’s mogen hebben?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.