in

Op de Rollenbank – Mazda 3 Skyactiv-G 2.0

Mark de Weert heeft zijn vrijwel nieuwe Mazda 3 Skyactiv-G 2.0 meegenomen naar Beek Auto Racing voor een rollenbanktest. Deze zevende generatie van Mazda’s hatchback is uitgerust met een 122 pk sterke 2,0-liter viercilinder benzinemotor, zonder turbo.

Het atmosferische blok beschikt over cilinderuitschakeling en milde-hybridetechniek, waardoor bij het remmen energie teruggewonnen wordt en omzet in elektriciteit voor functies in de cabine. Hierdoor is het verbruik toch nog schappelijk.

Verbruik is echter niet het onderwerp van deze video’s, het gaat om de pk’s. Na slechts 10.000 kilometer moeten die 122 paarden gewoon nog aanwezig zijn in de Mazda 3 Skyactiv-G. Aangezien deze motor de softwarematig begrensde versie is van de 165 pk-uitvoering, krijgt de eigenaar er misschien nog wel wat gratis pk’s bij.

Video: Op de Rollenbank – Mazda 3 Skyactiv-G 2.0

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Toyota Supra's en Nissan R35 GT-R trekken sprintjes

Nissan GT-R en Toyota Supra’s trekken sprintjes op de Autobahn

Lang, langer, langst

Behoorlijk lange combinatie op de E17 in Gent