in

Op de Rollenbank – Mercedes-Benz E400 4Matic

Feijo en zijn vader kochten gezamenlijk een Mercedes-Benz E400 4Matic, voorzien van een 3.0-liter twin turbo zescilinder. Volgens de fabrieksopgave van Mercedes-Benz zou de E-klasse over 333 pk en 480 Nm koppel moeten beschikken.

Het idee is om de E400 binnenkort te laten chippen. Want zoals dat tegenwoordig gebruikelijk is met de huidige turbomotoren, is hij standaard nogal tam afgesteld. De rollenbankmeting van vandaag moet uitwijzen of de Benz zijn fabrieksopgave haalt en vormt dus gelijk het uitgangspunt voor toekomstige plannen.

De vierwielaangedreven E400 wordt op de rollenbank gezet voor een meting door expert Ghisbert. Nogmaals, het vermogen wordt gemeten aan de wielen, waarna het aandrijfverlies erbij opgeteld wordt. Hierdoor weten we alsnog wat het vermogen aan de krukas is. En dat blijkt behoorlijk wat te zijn!

Video: Op de Rollenbank – Mercedes-Benz E400 4Matic

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De Motorsport Crashes van week 15

De Motorsport Crashes van week 15

Geldtransport in Zuid-Afrika onder vuur genomen

Geldtransport in Zuid-Afrika onder vuur genomen