in

Op de Rollenbank – Mitsubishi 3000 GT

De jaren ’90 waren gouden tijden voor liefhebbers van Japanse sportauto’s. Met de Toyota Supra, Mazda RX-7, Nissan Skyline, Honda NSX en Mitsubishi 3000 GT was er genoeg keuze, mits je het kon betalen.

Robin Joossen kocht onlangs zo’n klassieke Japanse sportauto uit de jaren ’90, een Mitsubishi 3000 GT 3.0 V6. Dit exemplaar werd door de vorige eigenaar geïmporteerd uit de Verenigde Staten en vervolgens opgeknapt en op Nederlands kenteken gezet. De onderhoudshistorie is bij Robin niet bekend, maar uit een keuring bleek dat de Mitsubishi in goede staat verkeerde.

Als de 3.0-liter zescilinder ook in goede staat verkeert zou hij 225 pk en 273 Nm koppel moeten leveren. Japanse fabrikanten zijn over het algemeen vrij conservatief met de vermogensopgave, dus wellicht zitten er nog wel meer pk’s in de V6-motor. Zoals altijd zet Ghisbert de auto op de rollenbank voor een vermogenstest. Het resultaat zie je hieronder!

Video: Op de Rollenbank – Mitsubishi 3000 GT

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ken doet een AWD Burnout met zijn Cossie V2

Ken doet een AWD Burnout met zijn Cossie V2

nissan-gt-r-offroad

Nederlands bedrijf maakt off roader van Nissan GT-R