in

Op de Rollenbank – Opel Ampera

We hebben het item “Op de Rollenbank” van Autoweek even gelaten voor wat het is omdat er geen nieuwe video’s gemaakt zijn, maar er blijken in het verleden wel wat interessante auto’s geweest te zijn. Bijvoorbeeld deze Opel Ampera!

Nu kun je de Opel Ampera lelijk of saai vinden, vanuit een technisch oogpunt is de plug-in hybride bijzonder interessant om de op rollenbank te zien. Want is die auto eigenlijk wel te meten…? De 1,4-liter verbrandingsmotor en de twee elektromotoren werken in totale harmonie met elkaar samen. De benzinemotor levert 86 pk en 126 Nm koppel, de elektromotor levert maximaal 150 pk en 370 Nm koppel waarbij het koppel meteen vanaf stationair beschikbaar is.

Ondanks een gewicht van 1.635 kilogram bereikt de Ampera in 9 seconden 100 kilometer per uur, de topsnelheid is begrenst op 169 km/h. Bij Beek Auto Racing hebben ze geen enkele ervaring met elektrische auto’s op de rollenbank, eens zien of Ghisbert erachter kan komen hoeveel vermogen de Opel Ampera echt heeft.

Video: Opel Ampera op de Rollenbank

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Indycar 2014 - Alabama Highlights

Indycar 2014 – Alabama Highlights

Met PRO-AM racing staan er echte amateurs aan de start

Bij PRO-AM racing staan er echte amateurs aan de start