in

Op de Rollenbank – Porsche 911 Turbo Techart GT Street

We hebben al heel wat Porsches voorbij zien komen in de rubriek Op de Rollenbank, maar nog nooit een 911 Turbo Techart GT Street. Eerder stond er al wel een 718 Boxster GTS met een piepkleine Techart-sticker op de dyno en wat bleek, die leverde 50 pk meer dan fabrieksopgave.

Het verhaal achter deze 911 Turbo Techart GT Street van eigenaar Guul van Deursen is nogal bijzonder. De Porsche is geimporteerd vanuit Oekraïne, waar hij ooit eigendom was van minister van Communicatie en Transport, Yevhen Chervonenko. In verband met een corruptieschandaal werd de 997-generatie Turbo afgepakt en geveild. Guul kocht hem en liet de auto naar Nederland transporteren.

De aanpassingen van tuner Techart omvatten een bodykit, nieuwe ECU, grotere ­turbo’s en een ander inlaatspruitstuk en uitlaatsysteem. Deze aanpassingen zouden 100 pk extra op moeten leveren, waardoor de 3,6-liter biturbo boxermotor geen 480 pk maar 580 pk zou moeten leveren. Het koppel zou van 620 Nm gestegen moeten zijn naar 760 Nm.

Het is een bijzondere auto met een bijzonder verhaal en wij zijn erg benieuwd of de 87.000 euro kostende ombouwkit van Techart ook levert wat de tuner belooft. Je ziet het hieronder!

Video: Op de Rollenbank – Porsche 911 Turbo Techart GT Street

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Audi RS6 Facelift

Audi RS6 facelift gespot op de ‘Ring

Shelby GT500 buldert naar 293 kmh op Autobahn

Shelby GT500 buldert naar 293 km/h op Autobahn