in

Op de Rollenbank – Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet met Powerbox

Het is een koud kunstje om een turbomotor te laten chippen en meer vermogen uit het motorblok te halen. Stephan Severs koos echter niet voor chiptuning, maar voor een powerbox in zijn net aangeschafte Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet. Weggegooid geld of een topdeal?

Bij chiptuning wordt de software op de ECU bewerkt om bijvoorbeeld de turbodruk, ontsteking of brandtsofinjectie aan te passen. Door een Powerbox te gebruiken blijft de software op de ECU standaard, er wordt namelijk alleen een kastje aan de bedrading van de ECU gemonteerd. De Powerbox veranderd de signalen die van of naar de ECU gaan en geeft “valse” meetwaarden door. Hierdoor denkt de ECU dat er meer brandstof ingespoten moet worden of meer druk toegepast moet worden.

Standaard zou de1.4-liter viercilinder turbomotor 129 pk en 235 Nm koppel moeten hebben. Met de Powerbox zou er 34 pk en 54 Nm koppel extra aanwezig moeten zijn. Eens kijken of dit klopt!

Video: Op de Rollenbank – Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet met Powerbox

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mercedes-AMG S63 Convertible in Zurich

Mercedes-AMG S63 Cabrio zoeft door Zurich

Audi RS3 vs AMG A45 vs Golf R vs M2

Nieuwe Audi RS3 vs A45 S vs Golf R vs M2