in

Op de Rollenbank – Volkswagen Scirocco R

Een Volkswagen Scirocco zagen we nog niet eerder in deze rubriek. In feite is het een Golf V, maar dan als coupé. Golf’s hebben we daarentegen in overvloed gezien op de rollenbank, van de Mk1 GT1 tot de MK7 GTI, R-modellen en VR6, het is allemaal voorbij gekomen op de rollenbank bij Beek Auto Racing.

Deze Scirocco R heeft een 2.0-liter viercilinder met turbo en die zou volgens fabrieksopgave 265 pk en 350 Nm koppel moeten leveren. Er zit nog een andere luchtinlaat op dus misschien heeft deze Volkswagen wel iets meer pk’s in huis. Rollenbankexpert Ghisbert is op voorhand positief, ‘doorgaans leveren deze motoren flink meer vermogen’.

Eigenaar Stephan, die de Scirocco R nu bijna een jaar bezit, heeft geen vergelijkingsmateriaal en durft dus niet te zeggen of zijn Volkswagen het opgegeven vermogen haalt. We gaan het zien in onderstaande test!

Video: Op de Rollenbank – Volkswagen Scirocco R

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Honda negeert rood licht, ramt McLaren 570S

Honda negeert rood licht, ramt McLaren 570S

Legendarische rallyauto's in actie tijdens Eifel Rally Festival 2022

Legendarische rallyauto’s in actie tijdens Eifel Rally Festival 2022