in

Op de Rollenbank – Volvo C30 2.5 T5

Achter deze Volvo C30 T5 zit een bijzonder verhaal. Eigenaar Martin Reuselaars verkocht de hatchback nadat hij een leaseauto van de zaak kreeg, maar had daar achteraf spijt van. Hij zocht z’n C30 op en vroeg de nieuwe eigenaar om de auto terug te verkopen aan hem. Na een paar maanden zeuren ging de eigenaar overstag en inmiddels staat de Volvo C30 T5 alweer een paar jaar op Martin’s oprit.

De 2,5-liter vijfcilinder turbomotor levert oorspronkelijk 220 pk en 320 Nm koppel op de voorwielen. Dit exemplaar is echter gekieteld door Rica Engineering en daardoor zou het T5-blok over zo’n 260 pk moeten beschikken.

In het verleden hebben we een C30 T5 Polestar op de rollenbank zien staan en daarbij had Volvo’s huistuner zijn werk niet zo goed gedaan. Levert de tune van Rica Engineering wel het beloofde vermogen?

Video: Op de Rollenbank – Volvo C30 2.5 T5

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Politie gaat voluit om snelle VW Golf bij te benen

Politie gaat voluit om snelle VW Golf bij te benen

De crash en het herstel van de Coronel Century Buggy

De crash en het herstel van de Coronel Century Buggy