in

Op de Rollenbank – Volvo V70 T5

Deze Volvo V70 T5 tikte onlangs het half miljoen aan, maar voor een Volvo is deze kilometerstand niet eens zo indrukwekkend. Eigenaren beweren vaak dat hun Zweedse auto dan ‘net ingereden is’ en getuige het aantal Volvo’s in Klokje Rond, klopt deze uitspraak wel.

Dit is echter geen Klokje Rond, want in deze video van Op de Rollenbank gaat Fedde voor een vermogensmeting op bezoek bij Beek Auto Racing. Zijn V70 T5 met 2.3-liter vijfcilinder turbomotor zou volgens fabrieksopgave 250 pk moeten hebben en 330 Newtonmeter koppel. Maar zit dit er nog wel in na 21 jaar en 506.000 kilometer?

Om de rollenbanktest nog interessanter te maken, is deze Volvo V70 T5 uitgerust met een gasinstallatie. Is dat nadelig voor het vermogen, of is de T5 na al die jaren en kilometers nog kerngezond? We gaan het zien in onderstaande video.

Video: Op de Rollenbank – Volvo V70 T5

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BRABUS-900-Crawler

Brabus 900 Crawler is een woestijnspeeltje voor de allerrijksten

Alpina B5 Touring tikt 322 kmh aan op de Autobahn

Alpina B5 Touring tikt 322 km/h aan op de Autobahn