in

Op de Rollenbank – Ford Fiesta ST

Een bijna tien jaar oude Ford Fiesta ST met 150.0000 kilometer op de teller. Vandaag de dag koop je ze voor zo’n 6.000 euro op Marktplaats en dan heb je een kleine hot hatch met 150 pk en 190 Nm koppel, tenminste als de tweelitermotor een beetje betrouwbaar is.

Na het zien van onderstaande rollenbank test bij Beek Auto Racing kunnen we concluderen dat het met de motor wel goed zit, iets minder dan fabrieksopgave maar dat is niet schokkend. De sprint van 0 naar 100 kilometer zal hij vast nog steeds in minder dan 9 seconden doen. Niet dat het daarom draait bij de Fiesta ST, dat is namelijk een gooi-en-smijt-autootje die volgens een oude review van Autoweek een onvoorstelbare hoeveelheid grip heeft. Zoek je iets leuks voor dit budget, dan is een 10 jaar oude Fiesta ST dus helemaal geen verkeerde keuze.

Video: Op de Rollenbank – Ford Fiesta ST

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

volkswagen-t1-race-taxi

Porsche 993 Bi-Turbo aangedreven Volkswagen T1

golf-mk2-dragrace

Boba Motoring Golf Mk2 is best rap!