in

Op de Rollenbank – Lexus IS200 Compressor

De Lexus IS200 werd geïntroduceerd als een directe concurrent van de luxe sportsedans van de toonaangevende Europese automerken. Deze eerste generatie, de XE10, werd geleverd met een 2.0-liter zes-in-lijn met 160 pk en achterwielaandrijving. Best een sportieve auto dus en dit exemplaar is zelfs voorzien van een compressor, die zit er standaard niet op maar werd wel als optie verkocht door Toyota Team Europe inclusief garantie.

De compressort stuwt het vermogen van de zescilinder naar 204 pk en 247 Nm koppel. Daarnaast is er door eigenaar Francis Braekeleire een nieuw uitlaatsysteem onder gezet wat het vermogen wellicht nog iets verder opkrikt. Aangezien deze compressor-combinatie niet standaard door Lexus werd verkocht zijn we erg benieuwd of die opgegeven 204 pk een beetje klopt. Over het algemeen zijn Japanners redelijk betrouwbaar maar vergeet niet dat deze Lexus IS200 inmiddels 17 jaar oud is en flink gebruikt is op de Nordschleife.

Video: Op de Rollenbank – Lexus IS200 Compressor

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

coureur-ontsnapt-net-op-tijd-uit-brandende-mx-5

Coureur ontsnapt net op tijd uit brandende MX-5

de-evolutie-van-formule-1-stuurtjes

De evolutie van Formule 1-stuurtjes