in

Op zoek naar Europa’s mooiste wegen – De Transfăgărășan snelweg

Samen met Ford gaat autojournalist Steve Sutcliffe op zoek naar de mooiste wegen van Europa, dit doet hij achter het stuur van een aantal zeer snelle ‘blue ovals’.

In de eerste aflevering van deze serie bezoekt Steve de beroemde Transfăgărășan snelweg in Roemenië met een Ford Mustang Fastback 5.0 V8. Deze Roemeense weg werd gebouwd in de jaren ’70 en loopt tot 2000 meter hoogte en heeft onder meer de langste tunnel van Roemenië. Dit is zonder twijfel een van ’s werelds meest spectaculaire wegen en Steve bewijst met deze video dat de Transfăgărășan echt een plek verdient op de bucket list van alle autoliefhebbers, maar dat wisten we natuurlijk al dankzij Top Gear.

Er volgen nog video’s van wegen in Engeland, Duitsland, Spanje, Catalonië en Frankrijk dus blijf deze serie goed volgen. Wie weet ligt één van Europa’s mooiste wegen in de buurt van je vakantieadres.

Video: De Transfăgărășan snelweg

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Roze Maserati Granturismo met luchtvering

Roze Maserati Granturismo met widebody kit en luchtvering

Jos Verstappen was in 2000 een regenmeester in Canada

Jos Verstappen was in 2000 een regenmeester in Canada