in

Opel Astra Cup snoeihard eraf bij Flugplatz

Iedere Nordschleife kenner heeft ontzag voor Flugplatz, misschien wel de bocht der bochten op de Nordschleife. Nadat je bij Quiddelbacher Höhe over de smalle brug gaat knal je vol gas naar beneden om vervolgens omhoog te gaan richting Flugplatz. Door de heuvel kan de auto zelfs even los komen van de grond en de rechtse dubbele apex bocht die volgt moet bijna blind genomen worden.

Tijdens een training voor het ADAC Reinoldus-Langstreckenrennen krijgt een Opel Astra Cup te maken met overstuur bij het ingaan van de bocht. De coureur corrigeert maar doet dat net iets te veel waardoor de Astra Cup de andere kant op trekt en niet meer op het asfalt gehouden kan worden. Deze bocht wordt met zo’n hoge snelheid genomen dat de Opel onmogelijk afgeremd kan worden voor de bandenstapel, die overigens angstaanjagend dichtbij staat.

De coureur kon ongedeerd uit het wrak stappen maar de Opel Astra Cup zat goed in elkaar. Een klein half jaar geleden zagen we hier ook al een SLS AMG GT3 afgeschreven worden.

Video:  Opel Astra Cup snoeihard eraf bij Flugplatz

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2015 Ford Focus ST Promovideo

2015 Ford Focus ST Promovideo

IndyCar 2014 - Montoya wint Pocono

IndyCar 2014 – Montoya wint Pocono