in

Osella PA2000 Honda

Italië heeft als land veel voordelen, om te beginnen is het weer beter en hebben ze geweldig eten. Daarnaast heeft Italië een prachtige cultuur en een rijke autosporthistorie, maar het best bewaarde geheim ligt in de heuvels van Noord-Italië. Iedere zomer vinden in de Alpen diverse hillclimbs plaats, waaronder het FIA European Hillclimb Championship.

Zoals jullie inmiddels wel weten zijn wij redelijk fan geworden van deze tak van autosport, en geef ons eens ongelijk na het bekijken van al deze geweldige video’s. Mocht je nog niet overtuigd zijn, kijk dan onderstaande video maar eens.

Een Osella PA2000 Honda E2B met een 2-liter, 4-cilinder Honda motor welke 320 pk levert bij een schreeuwende 9000 toeren. Het geheel weegt slechts 476 kilogram en wordt bestuurt Christian Merli, een van de beste hillclimb racers uit Italië. Er zijn momenten waarbij je verwacht dat Christian lift, maar het gaspedaal gewoon naar beneden blijft. Like a Boss!

Video: Osella PA2000 Honda

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Tuned R35 GT-R Race op Tsukuba

Tuned R35 GT-R Race op Tsukuba

Forza Motorsport 5 Lauch Trailer

Forza Motorsport 5 Lauch Trailer