in

Pagani Huayra Imola heeft 827 pk!

Pagani is dé koning als het gaat om one-off specials. Dat bewijzen ze keer op keer met de Zonda, die al jarenlang uit productie is maar waarvan nog steeds special editions verschijnen. De nieuwste one-off van Pagani is echter op basis van de Huayra, waarvan ook al meerdere specials zijn gemaakt.

De nieuwe Imola is vernoemd naar het beroemde Italiaanse circuit, waar hij tijdens zijn ontwikkeling meer dan 16.000 km heeft afgelegd. De hardcore Pagani zal in een oplage van slechts vijf exemplaren worden geproduceerd, en die zijn allemaal al verkocht voor een prijs van vijf miljoen euro plus belastingen.

De Huayra Imola is een circuitmonster uitgerust met een overdaad aan spoilers, vleugels en andere aerodynamische elementen. Het vermogen komt van een verbeterde versie van de 6,0-liter twin turbo V12 van Mercedes, met een vermogen van 827 pk en een koppel van 1.100 Nm. Niet slecht op een auto die droog 1.246 kg weegt.

De Huayra Imola wordt geleverd met een unieke ophangingsgeometrie, waarbij de actieve dempers met elkaar zijn verbonden via een nieuwe ECU die ook de actieve aerodynamica, de motor, de transmissie en het differentieel regelt.

De nieuwe Pagani Imola wordt op 3 maart gepresenteerd tijdens de Autosalon van Genève.

Video: Pagani Huayra Imola

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Het ontstaan van AlphaTauri

Het ontstaan van AlphaTauri

Mercedes-AMG E63 S haalt 307 kmh

Mercedes-AMG E63 S haalt topsnelheid van 307 km/h