in

Pagani Huayra Roadster BC commercial

Een commercial heeft de Pagani Huayra Roadster BC niet nodig, aangezien alle 40 exemplaren al lang en breed verkocht waren voor de onthulling. Toch heeft de Italiaanse fabrikant een video gemaakt om de dakloze variant van de Huayra BC te promoten. Beetje cheesy, maar ach het is een geweldige gave auto en voor de paar seconden dat hij in beeld is delen we deze video met jullie.

De Pagani Huayra Roadster BC maakt gebruik van een geëvolueerde versie van de carbon-titanium monocoque dat de stijfheid verbetert en een stuk lichter is. Met een gewicht van 1.250 kg droog weegt de Pagani ongeveer net zoveel als een Clio RS, maar dan met een 6.0-liter, twin turbo V12 van Mercedes-AMG met 802 pk en 1.050 Nm koppel.

Voluit moet de roadster meer dan 350 km/h halen en dan drukt er meer dan 500 kg aan neerwaartse druk op de achtervleugel. Er wordt gelukkig ook een afneembare koolstofvezel hardtop bij geleverd, voor het geval je kapsel dit soort snelheden niet overleeft.

Video: Pagani Huayra Roadster BC

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

aston-martin-valhalla

Aston Martin Valhalla maakt rijdend debuut op Silverstone

Cayman GTS vs TT RS vs Supra vs Litchfield A110

Cayman GTS vs TT RS vs Supra vs Litchfield A110