in

Pagani Zonda Revolucion getest op Imola

Van de Pagani Zonda Revolucion hebben we genoeg video’s geplaatst, maar nog nooit heeft iemand ons verteld hoe het is om achter het stuur van deze geweldige racemachine te zitten. YouTuber Davide Cironi neemt die taak op zich.

De Zonda Revolucion was oorspronkelijk gelimiteerd tot 5 exemplaren, maar bij Pagani weet je dat nooit zeker. Wat wel zeker is, is dat de 6.0-liter V12 van AMG een van de beste klinkende motoren op aarde is. De AMG-motor levert een vermogen van 800 pk en 730 Nm koppel en de auto heeft een rijklaar gewicht van 1.070 kg, wat resulteert in een pk-gewichtsverhouding van 0,74 pk per kg.

Davide zag met deze test een droom uitkomen. “In de lijst van te realiseren dromen zijn sommige realistisch, andere hebben de indruk onbereikbaar te zijn. De Zonda R maakte tot een paar weken geleden deel uit van die laatste. Een voorrecht dat verder gaat dan enige inspanning en opoffering, om te delen met alle autoliefhebbers. Ik hoop dat ik in ieder geval op afstand het idee heb overgebracht van wat het is om een ​​mythologisch wezen als dit te besturen, halverwege tussen kunst en autosport.”

Video: Pagani Zonda Revolucion getest op Imola

Pagani Zonda Revolucion getest op Imola

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *